Virennu ca l’acqua iera troppu brurusa
pinsai: “uora ‘a fazzu srìnciri ‘npocu”;
misi a pignata co’ cummogghiu chiusa,
rapìu ‘u gas e c’addumai ‘u focu.
Quannu ugghìu ci livai ‘u cummogghiu
pi fari sfugari ie nesciri ‘u vapuri;
a parti pigghiai ‘a buttigghia ‘i ll’ogghiu
pi falla cchiù bbona ie ddàrici sapuri.
Fici passari ch’iassai ri ‘n’oretta;
quannu pinsai ca pronta già iera
stutai ‘u gas girannu ‘a manetta,
pigghiai ‘u cucchiaru c’a ‘nsalatera.
Uora pinsati ‘a facci ca fici
quannu, mittennimi ‘a pignata ravanti,
tutt’orgogliosu, cuntentu e felici,
visti ca rintra iera tutta vacanti!
Vedendo che l’acqua era troppo brodosa
pensai: “ora la faccio restringere un poco”;
misi la pentola col coperchio chiusa,
aprii il gas e accesi il fuoco.
Quando bollì le levai il coperchio
per fare sfogare e uscire il vapore;
a parte presi la bottiglia dell’olio
per farla più buona e darle sapore.
Feci passare più di un’oretta;
quando pensai che pronta già era
spensi il gas girando la manopola,
presi il cucchiaio con l’insalatiera.
Ora pensate la faccia che feci
quando, mettendomi la pentola davanti,
tutto orgoglioso, contento e felice,
vidi che dentro era tutta vuota!